In een wereld waarin informatie met een vingerveeg voorradig is, mag je verwachten dat toekomstgericht onderwijs inzet op digitale mogelijkheden. Tegelijkertijd is het van essentieel belang om binnen een betekenisvolle en levensechte omgeving aandacht te besteden aan houding, vaardigheden, denkwijzen en basale kennis. Binnen de digitale en tastbare leeromgevingen van Leskracht leren kinderen in een coöperatieve setting door leerkracht geleide instructies, uitdagende werkvormen, zelf gestelde onderzoeksvragen, ontwerpend leren en eigen ervaringen.
In kleine onderzoeksgroepen worden kinderen uitgedaagd tot het stellen van onderzoeksvragen en het creëren van diverse werkstukken. Eigenaarschap is het codewoord: de concrete leerdoelen liggen vast maar de manier waarop die behaald worden, is aan de reizigers!
Meloo is het digitale portfolio van Leskracht en het staat voor ‘mijn eigen leer- en ontwikkel omgeving’. Deze kindgerichte omgeving faciliteert alle functionaliteiten waarover een school, de leerkracht, het kind en de ouder moet kunnen beschikken om de brede talentontwikkeling zichtbaar te maken.